top of page
  • Forfatters billedeFysiopuls

5 årsager til at alkohol og træning er en dårlig kombination

Selv om det kan være fristende at nyde et par øl eller et glas vin efter en hård træning, så kan alkohol have en negativ effekt på din krop og træningsevne


Her er fem årsager til, at alkohol er dårligt for træning.

 

1. Dehydrering

Alkohol kan påvirke kroppens hydreringsevne og dermed påvirke træningsydelsen og restitutionen negativt. Når du drikker alkohol, øger det urinproduktionen, og du kan derfor miste mere væske end du indtager. Alkohol hæmmer også kroppens evne til at producere hormonet vasopressin, som normalt hjælper med at regulere kroppens hydrering og opretholde en passende væskebalance.

Træning kan også føre til dehydrering, især hvis du sveder meget, og derfor kan alkoholforbrug efter træning yderligere forværre dehydreringen. Dette kan resultere i en nedsat træningsydelse og nedsat restitutionshastighed. Dehydrering kan også øge risikoen for skader og muskelømhed.


2. Nedsat muskelopbygning

Når du træner, nedbryder du muskelvæv, som skal genopbygges for at opnå muskelvækst og styrke. Alkohol kan imidlertid nedsætte kroppens evne til at genopbygge og reparere muskelvæv. Dette skyldes, at alkohol kan forstyrre den normale produktion af væksthormoner, som er afgørende for muskelopbygning. Alkohol kan også påvirke kroppens evne til at absorbere næringsstoffer som protein, kulhydrater og fedt, som er nødvendige for muskelopbygning og restitution


3. Nedsat søvnkvalitet

Søvn er afgørende for kroppens evne til at restituere og genopbygge sig selv efter træning. Alkohol kan imidlertid have en negativ effekt på din søvnkvalitet. Alkohol kan forstyrre din naturlige døgnrytme og søvnfaser, hvilket kan føre til urolig søvn og hyppige opvågninger. Dette kan påvirke din evne til at opnå dyb søvn, som er afgørende for muskelopbygning og restitution. Derudover kan alkohol forårsage snorken og åndedrætsbesvær, som kan føre til søvnapnø, en tilstand, der kan påvirke din sundhed negativt.


4. Øget kalorieindtag

Alkohol indeholder kalorier, og hvis du drikker regelmæssigt, kan det føre til vægtøgning og fedtansamling. Dette skyldes, at alkohol kan øge appetitten og føre til overforbrug af mad, hvilket kan føre til et højt kalorieindtag. Desuden kan alkohol også nedsætte kroppens evne til at forbrænde fedt, hvilket kan føre til yderligere vægtøgning.


5. Koncentration og reaktionsevne

Alkohol kan have en negativ effekt på din koncentration og reaktionsevne, hvilket kan påvirke din træningsevne og øge risikoen for skader. Når du drikker alkohol, kan det nedsætte din reaktionsevne og hæmme din evne til at koordinere bevægelser. Dette skyldes, at alkohol påvirker hjernen og nervesystemet, som er afgørende for at opretholde koncentration og reaktionsevne.


 

Anbefaling

Generelt set kan det være en god idé at undgå alkohol, hvis du vil opnå maksimalt udbytte af din træning. Som nævnt ovenfor, kan alkohol påvirke kroppens hydreringsstatus negativt og dermed påvirke din træningsydelse og restitution negativt.

Derudover kan alkohol påvirke søvnkvaliteten, og det kan påvirke din evne til at komme sig og præstere optimalt under næste træning. Alkohol kan også påvirke muskelopbygning og proteinproduktion i kroppen negativt. Hvis du træner regelmæssigt og ønsker at maksimere dine træningsresultater, kan det derfor være en god idé at begrænse dit alkoholforbrug eller helt undgå alkohol i perioder med intensiv træning. Det er vigtigt at opretholde en sund livsstil og sørge for tilstrækkelig hydrering og ernæring for at opnå de bedste resultater.

 

-Skrevet af Fysioterapeut Issam Farahat Muskuloskeletal Fysioterapeut Dip.Mpt

2.0 Logo U.FF Hvid PNG.png

Adresse

Teglholmens Østkaj 31
2450 København Sv

info@fysiopuls.dk
(+45) 24245044


 

Åbningstider

Telefon
Mandag-Fredag 08:00-17:00
Lørdag-Søndag Lukket

Fitness
Mandag-Torsdag 07:00-21:00
Fredag 07:00-18:00
Lørdag-Søndag 09:00-17:00

Fysioterapi

Mandag-Torsdag 07:00-20:00

Fredag 07:00-16:00
Lørdag-Søndag efter aftale


 

Kontakt os direkte her

Henvendelser bliver besvaret indenfor 24/t i hverdagene

Tak for din indsendelse!

© 2019 by www.fysiopuls.dk

bottom of page