top of page

MSK
ULTRALYDSSCANNING

Vurdering og diagnosticering af skade eller inflammation i muskel og senevæv.

1665489756-Ultrasound Shoulder_edited.png

ULTRALYDSSCANNING
PRISER

HVAD ER
MSK ULTRALYDSSCANNING

MSK ultralydsscanning står for muskel-skelet ultralydsscanning og er en billede-diagnostisk vurdering, der anvender ultralydbølger til at producere billeder af muskler, sener, led og knogler. Denne type ultralydsscanning anvendes typisk til at evaluere skader, inflammationer eller andre tilstande i muskel-skelet systemet.

HVORFOR
ULTRALYDSSCANNING

MSK ultralydsscanning bruges til at evaluere skader og inflammationer i muskel-skelet systemet, i det vi kalder for real-time billede.
Det er en ikke-invasiv billedteknik, hvilket betyder at scanningen udføres udenpå kroppen. Fordelen er helt klart at det kan give en hurtig og præcis diagnosticering, uden ventetid på resultat.


Ultralydsscanning er også en relativt billig og let tilgængelig undersøgelse sammenlignet med eksempelvis MR-scanning. Og desuden kan ultralydsscanningen udføres med bevægelse af led og senevæv.


Ultralydsscanning er også god til at vurdere effekten af en behandling eller rehabilitering efter en skade.

HVORDAN VIRKER
ULTRALYDSSCANNING

Ultralydsscanning fungerer ved at bruge ultralydbølger til at skabe billeder af muskler, sener, led og knogler. Ultralydbølger er lydbølger med høj frekvens, som ikke kan høres af mennesker.

 

Når disse bølger sendes ind i kroppen via en håndholdt transducer, reflekteres de af kroppens væv, inklusive muskler, sener, led og knogler. De reflekterede ultralydbølger opfanges af transduceren og omdannes til billeder på en skærm.

Under en ultralydsscanningen kan fysioterapeuten bevæge transduceren over det område, der skal undersøges, og se real-time billeder af de interne strukturer i bevægelse. .

 

HVAD KAN VI
SCANNE?

ISSAM FARAHAT
Muskuloskeletal Fysioterapeut Dip.Mpt

Ultralydsscanningen udfører af Issam Farahat, der har en diplomuddannelse i muskuloskeletal fysioterapi samt videreuddannelse/kurser i MSK ultralydsscanning. Issam har arbejdet med ultralydsscanning siden 2016

IMG_3209_jpg.jpg
bottom of page